Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією, так що можна сказати, це найдавніша професія. Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. Кухарі не тільки годують людей, але й дарують їм гарний настрій. Адже 70% позитивних емоцій людина отримує під час їжі. Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародний день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств.
Тому напередодні 20 жовтня у Бориславському професійному ліцеї розпочався Тиждень кухаря. В перші дні тижня здобувачі освіти кулінарного профілю провели виставки фітодизайну та газет.
Також викладачка спецпредметів Степанія Миколаївна Кігічак з учнями випускної групи К-23.6 провела майстер-клас по карвінгу.