БОРИСЛАВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ
запрошує на навчання за такими спеціальностями

На базі 11 класів

Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше

№ П.П. Назва професій Тривалiсть Вартість Вид професійної підготовки
1 Кухар 6 місяців 3 000 грн Перепідготовка, підвищення кваліфікації керівних працівників та фахівців

Прийом громадян до Бориславського професійного ліцею здійснюється для здобуття професій за освітньо-кваліфікаційним рівнем: кваліфікований робітник.

Професії

Код ДК

7212

Термін навчання

3,5-4 роки

Форма навчання

очна, денна

Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації:

електрогазозварник 2-4 розряду, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах 2-3 розряду.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:

  • проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;

  • проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;

  • виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;

  • виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;

  • виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;

  • виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;

  • проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;

  • виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;

  • виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;

  • прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;

  • готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;

  • заправляти електродні дроти.

Код ДК

7241

Термін навчання

4 роки

Форма навчання

очна, денна

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж

За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:

електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування 2-4 розрядів, електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж 2-3 розрядів

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимикан­ням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;

  • регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;

  • ремонтувати, заряджати  і встановлювати  вибухобезпечну арматуру;

  • обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти прово­ди напругою понад 1000 В;

  • обслуговувати і ремонтувати  сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;

  • брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;

  • ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пус­качі, контактори та іншу нескладну апаратуру.

Код ДК

5122, 5123

Термін навчання

3 роки 8 місяців

Форма навчання

очна, денна

Кухар, бармен, офіціант

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.

 Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;

  • формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;

  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);

  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;

  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;

  • оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;

  • експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;

  • контролювати додержання споживачами культури поведінки;

  • вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;

  • підраховувати та здавати гроші.

Код ДК

5122, 7412, 5123

Термін навчання

3 роки 9 місяців

Форма навчання

очна, денна

Кухар, кондитер, бармен

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, кондитер 3 розряду, бармен 4 розряду.

 Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;

  • формувати та панірувати напівфабрикати;

  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);

  • виготовляти страви з концентратів;

  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки;

  • складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;

  • готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива);

  • виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи;

  • оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;

  • передавати на гартування вироби з морозива;

  • випікати (смажити) вироби;

  • визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати;

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;

  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;

  • оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;

  • експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;

  • контролювати додержання споживачами культури поведінки;

  • підраховувати та здавати гроші.

Код ДК

4112, 4222

Термін навчання

2 роки 10 місяців

Форма навчання

очна, денна

Оператор комп’ютерного набору; адміністратор

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: оператор комп’ютерного набору ІІ та І категорій. адміністратор.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:

  • виконувати операції з базами даних на комп’ютерному устаткуванні (введення, опрацювання, накопичення, систематизація та виведення інформації) відповідно до затверджених процедур та інструкцій з використанням периферійного обладнання, систем передавання (приймання) даних;

  • готувати до роботи устаткування;

  • працювати в текстовому редакторі з введенням тексту та його редагуванням;

  • оперувати з файлами, записувати текст на диски або переносити на папір за допомогою друкувальних пристроїв;

  • виконувати інші операції технологічного процесу опрацювання інформації (приймати і контролювати вхідні дані, готувати, виводити та передавати вихідні тощо);

  • керувати режимами роботи периферійного обладнання згідно із робочими завданнями (підготовка текстів і графічних документів, розрахунків таблиць, переліків, списків тощо);

  • своєчасно застосовувати коригувальні дії в разі появи недоліків у роботі устаткування; доповідати відповідальному працівникові про виявлені відхилення від установлених норм функціонування комп’ютерного устаткування;

  • здійснювати передавання (приймання) інформації по мережах відповідно до вимог програмного забезпечення;

  • у разі необхідності виконувати обов’язки секретаря керівника (організації, підприємства, установи), вести діловодство;
  • виконувати роботи в текстовому редакторі з введенням 10-пальцевим методом текстів, які містять спеціальну термінологію, формули, інші абетки тощо;

  • забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів;

  • створювати для них комфортні умови;

  • здійснювати контроль за збереженням матеріальних цінностей;

  • консультувати відвідувачів з питань наявних послуг;

  • вживати заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій;

  • розглядати претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних організаційно-технічних заходів;

  • здійснювати контроль за раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі;

  • забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на прилеглих до них територіях;

  • контролювати додержання робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни, протипожежного захисту;

  • інформувати керівництво підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів, вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва підприємства.

Код ДК

4151

Термін навчання

2 роки 10 місяців

Форма навчання

очна, денна

Манікюрник; перукар (перукар-модельєр)

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: манікюрник І класу, перукар І класу.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • гігієнічно  чистити  нігті  на пальцях рук; знімати лак; обпилювати нігті для надання їм потрібної форми та довжини;

  • виконувати  мацерацію  рук; обробляти кутикули та  шкіру нігтьових валиків  пальців рук;

  • робити масаж  рук і доглядати  за шкірою рук та нігтями;

  • виконувати масаж кистей рук та догляд за шкірою рук і нігтями з використанням сучасних косметичних засобів;

  • підбирати та  готувати комбіновані  лаки різних  кольорів  та відтінків, полірувати нігті, покривати їх лаком;

  • дезінфікувати інструмент;

  • надавати манікюрні послуги з використанням сучасних технологій (нарощування нігтів, накладні нігті, художній розпис, декоративне оздоблювання нігтів пальців рук);

  • використовувати  інструмент та хімічні засоби, що застосовується для  виконання сучасних технологій та надавати  клієнтам допомогу при виборі форми нігтів, кольору лаку, виду розпису нігтів;

  • виконувати послуги з миття та масажу голови, моделювати класичні, сучасні та перспективні чоловічі, жіночі та дитячі стрижки із застосуванням прогресивних методів та технологічних прийомів з урахуванням індивідуальних особливостей людини;

  • виконувати персоніфікацію та розроблення нових моделей стрижок;

  • виконувати укладання волосся феном способом “бомбаж”, “брашинг” та пальцями рук, а також створювати комбіновану укладку феном;

  • виконувати послуги з гарячої завивки волосся локонами різних видів та хвилями, гарячої завивки із застосуванням прогресивних інструментів та способів з урахуванням індивідуальних особливостей людини та діагностики волосся;

  • розробляти та моделювати зачіски із використанням різних типів бігудів з урахуванням індивідуальних особливостей людини, зачісок із застосуванням різних способів укладки та пастижерних доповнень;

  • моделювати та виготовляти пастижерні вироби, доповнення та складні прикраси;

  • виконувати послуги із холодного укладання волосся хвилями, хімічної завивки волосся різними способами із застосуванням як класичних так і прогресивних технологій;

  • фарбувати всі види волосся барвниками різних груп, зафарбовувати сивину, знебарвлювати волосся, здійснювати часткове фарбування волосся, володіти сучасними способами фарбування, колорування; розробляти та креативно фарбувати волосся;

  • виконувати модельні зачіски різних типів з довгого волосся з урахуванням призначення та індивідуальних особливостей людини;

  • виконувати конкурсні зачіски (жіночі та чоловічі) та бути учасником змагань з перукарського мистецтва.

Код ДК

7212, 7241

Термін навчання

1 рік 5 місяців

Форма навчання

очна, денна

Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:

електрогазозварник 3 розряду, електромонтер 2 розряду.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:

  • проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;

  • проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;

  • виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;

  • виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;

  • виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;

  • виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;

  • проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;

  • виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;

  • виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;

  • прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;

  • готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;

  • заправляти електродні дроти;

  • виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимикан­ням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;

  • регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;

  • ремонтувати, заряджати  і встановлювати  вибухобезпечну арматуру;

  • обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти прово­ди напругою понад 1000 В;

  • обслуговувати і ремонтувати  сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;

  • брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;

  • ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пус­качі, контактори та іншу нескладну апаратуру.

Код ДК

5122, 5123

Термін навчання

1 рік 5 місяців

Форма навчання

очна, денна

Кухар, офіціант

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3 розряду, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.

 Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;

  • формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;

  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);

  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;

  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання.

Код ДК

4151

Термін навчання

1 рік 6 місяців

Форма навчання

очна, денна

Манікюрник, перукар (перукар-модельєр)

Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах на базі 9 класів

Код ДК

7212

Термін навчання

3,5-4 роки

Форма навчання

очна, денна

Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації:

електрогазозварник 2-4 розряду, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах 2-3 розряду.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:

  • проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;

  • проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;

  • виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;

  • виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;

  • виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;

  • виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;

  • проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;

  • виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;

  • виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;

  • прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;

  • готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;

  • заправляти електродні дроти.

Правила прийому Документи до вступу

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж на базі 9 класів

Код ДК

7241

Термін навчання

4 роки

Форма навчання

очна, денна

Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж

За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:

електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування 2-4 розрядів, електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж 2-3 розрядів

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимикан­ням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;

  • регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;

  • ремонтувати, заряджати  і встановлювати  вибухобезпечну арматуру;

  • обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти прово­ди напругою понад 1000 В;

  • обслуговувати і ремонтувати  сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;

  • брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;

  • ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пус­качі, контактори та іншу нескладну апаратуру.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар, бармен, офіціант на базі 9 класів

Код ДК

5122, 5123

Термін навчання

3 роки 8 місяців

Форма навчання

очна, денна

Кухар, бармен, офіціант

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.

 Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;

  • формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;

  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);

  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;

  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;

  • оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;

  • експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;

  • контролювати додержання споживачами культури поведінки;

  • вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;

  • підраховувати та здавати гроші.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар, кондитер, бармен на базі 9 класів

Код ДК

5122, 7412, 5123

Термін навчання

3 роки 9 місяців

Форма навчання

очна, денна

Кухар, кондитер, бармен

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, кондитер 3 розряду, бармен 4 розряду.

 Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;

  • формувати та панірувати напівфабрикати;

  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);

  • виготовляти страви з концентратів;

  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки;

  • складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;

  • готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива);

  • виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи;

  • оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;

  • передавати на гартування вироби з морозива;

  • випікати (смажити) вироби;

  • визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати;

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;

  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;

  • оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;

  • експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;

  • контролювати додержання споживачами культури поведінки;

  • підраховувати та здавати гроші.

Правила прийому Документи до вступу

Оператор комп’ютерного набору; адміністратор на базі 9 класів

Код ДК

4112, 4222

Термін навчання

2 роки 10 місяців

Форма навчання

очна, денна

Оператор комп’ютерного набору; адміністратор

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: оператор комп’ютерного набору ІІ та І категорій. адміністратор.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:

  • виконувати операції з базами даних на комп’ютерному устаткуванні (введення, опрацювання, накопичення, систематизація та виведення інформації) відповідно до затверджених процедур та інструкцій з використанням периферійного обладнання, систем передавання (приймання) даних;

  • готувати до роботи устаткування;

  • працювати в текстовому редакторі з введенням тексту та його редагуванням;

  • оперувати з файлами, записувати текст на диски або переносити на папір за допомогою друкувальних пристроїв;

  • виконувати інші операції технологічного процесу опрацювання інформації (приймати і контролювати вхідні дані, готувати, виводити та передавати вихідні тощо);

  • керувати режимами роботи периферійного обладнання згідно із робочими завданнями (підготовка текстів і графічних документів, розрахунків таблиць, переліків, списків тощо);

  • своєчасно застосовувати коригувальні дії в разі появи недоліків у роботі устаткування; доповідати відповідальному працівникові про виявлені відхилення від установлених норм функціонування комп’ютерного устаткування;

  • здійснювати передавання (приймання) інформації по мережах відповідно до вимог програмного забезпечення;

  • у разі необхідності виконувати обов’язки секретаря керівника (організації, підприємства, установи), вести діловодство;
  • виконувати роботи в текстовому редакторі з введенням 10-пальцевим методом текстів, які містять спеціальну термінологію, формули, інші абетки тощо;

  • забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів;

  • створювати для них комфортні умови;

  • здійснювати контроль за збереженням матеріальних цінностей;

  • консультувати відвідувачів з питань наявних послуг;

  • вживати заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій;

  • розглядати претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних організаційно-технічних заходів;

  • здійснювати контроль за раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі;

  • забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на прилеглих до них територіях;

  • контролювати додержання робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни, протипожежного захисту;

  • інформувати керівництво підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів, вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва підприємства.

Правила прийому Документи до вступу

Манікюрник; перукар (перукар-модельєр) на базі 9 класів

Код ДК

4151

Термін навчання

2 роки 10 місяців

Форма навчання

очна, денна

Манікюрник; перукар (перукар-модельєр)

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: манікюрник І класу, перукар І класу.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • гігієнічно  чистити  нігті  на пальцях рук; знімати лак; обпилювати нігті для надання їм потрібної форми та довжини;

  • виконувати  мацерацію  рук; обробляти кутикули та  шкіру нігтьових валиків  пальців рук;

  • робити масаж  рук і доглядати  за шкірою рук та нігтями;

  • виконувати масаж кистей рук та догляд за шкірою рук і нігтями з використанням сучасних косметичних засобів;

  • підбирати та  готувати комбіновані  лаки різних  кольорів  та відтінків, полірувати нігті, покривати їх лаком;

  • дезінфікувати інструмент;

  • надавати манікюрні послуги з використанням сучасних технологій (нарощування нігтів, накладні нігті, художній розпис, декоративне оздоблювання нігтів пальців рук);

  • використовувати  інструмент та хімічні засоби, що застосовується для  виконання сучасних технологій та надавати  клієнтам допомогу при виборі форми нігтів, кольору лаку, виду розпису нігтів;

  • виконувати послуги з миття та масажу голови, моделювати класичні, сучасні та перспективні чоловічі, жіночі та дитячі стрижки із застосуванням прогресивних методів та технологічних прийомів з урахуванням індивідуальних особливостей людини;

  • виконувати персоніфікацію та розроблення нових моделей стрижок;

  • виконувати укладання волосся феном способом “бомбаж”, “брашинг” та пальцями рук, а також створювати комбіновану укладку феном;

  • виконувати послуги з гарячої завивки волосся локонами різних видів та хвилями, гарячої завивки із застосуванням прогресивних інструментів та способів з урахуванням індивідуальних особливостей людини та діагностики волосся;

  • розробляти та моделювати зачіски із використанням різних типів бігудів з урахуванням індивідуальних особливостей людини, зачісок із застосуванням різних способів укладки та пастижерних доповнень;

  • моделювати та виготовляти пастижерні вироби, доповнення та складні прикраси;

  • виконувати послуги із холодного укладання волосся хвилями, хімічної завивки волосся різними способами із застосуванням як класичних так і прогресивних технологій;

  • фарбувати всі види волосся барвниками різних груп, зафарбовувати сивину, знебарвлювати волосся, здійснювати часткове фарбування волосся, володіти сучасними способами фарбування, колорування; розробляти та креативно фарбувати волосся;

  • виконувати модельні зачіски різних типів з довгого волосся з урахуванням призначення та індивідуальних особливостей людини;

  • виконувати конкурсні зачіски (жіночі та чоловічі) та бути учасником змагань з перукарського мистецтва.

Правила прийому Документи до вступу

Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування на базі 11 класів

Код ДК

7212, 7241

Термін навчання

1 рік 5 місяців

Форма навчання

очна, денна

Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:

електрогазозварник 3 розряду, електромонтер 2 розряду.

Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:

  • проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;

  • проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;

  • виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;

  • виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;

  • виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;

  • виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;

  • проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;

  • виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;

  • виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;

  • прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;

  • готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;

  • заправляти електродні дроти;

  • виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимикан­ням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;

  • регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;

  • ремонтувати, заряджати  і встановлювати  вибухобезпечну арматуру;

  • обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти прово­ди напругою понад 1000 В;

  • обслуговувати і ремонтувати  сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;

  • брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;

  • ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пус­качі, контактори та іншу нескладну апаратуру.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар, офіціант на базі 11 класів

Код ДК

5122, 5123

Термін навчання

1 рік 5 місяців

Форма навчання

очна, денна

Кухар, офіціант

За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3 розряду, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.

 Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:

  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;

  • формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;

  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);

  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;

  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;

  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;

  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;

  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;

  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання.

Правила прийому Документи до вступу

Манікюрник, перукар (перукар-модельєр) на базі 11 класів

Код ДК

4151

Термін навчання

1 рік 6 місяців

Форма навчання

очна, денна

Манікюрник, перукар (перукар-модельєр)

Правила прийому Документи до вступу