БОРИСЛАВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ
запрошує на навчання за такими спеціальностями
На базі 9 класів
№ П.П. | Назва професій | Тривалiсть |
---|---|---|
1 | Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах |
3,5-4 роки |
2 | Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж |
4 роки |
3 | Кухар, бармен, офіціант |
3 роки 8 місяців |
4 | Кухар, кондитер, бармен |
3 роки 9 місяців |
5 | Оператор комп’ютерного набору; адміністратор |
2 роки 10 місяців |
6 | Манікюрник; перукар (перукар-модельєр) |
2 роки 10 місяців |
На базі 11 класів
№ П.П. | Назва професій | Тривалiсть |
---|---|---|
1 | Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування |
1 рік 5 місяців |
2 | Кухар, офіціант |
1 рік 5 місяців |
3 | Манікюрник, перукар (перукар-модельєр) |
1 рік 6 місяців |
Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше
№ П.П. | Назва професій | Тривалiсть | Вартість | Вид професійної підготовки |
---|---|---|---|---|
1 | Кухар | 6 місяців | 3 000 грн | Перепідготовка, підвищення кваліфікації керівних працівників та фахівців |
Професії
Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах
Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж
Кухар, бармен, офіціант
Кухар, кондитер, бармен
Оператор комп’ютерного набору; адміністратор
Манікюрник; перукар (перукар-модельєр)
Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування
Кухар, офіціант
Манікюрник, перукар (перукар-модельєр)
Код ДК
7212
Термін навчання
3,5-4 роки
Форма навчання
очна, денна
Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації:
електрогазозварник 2-4 розряду, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах 2-3 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:
-
проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;
-
проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;
-
виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;
-
виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;
-
виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;
-
виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;
-
проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;
-
виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;
-
виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;
-
прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;
-
готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;
-
заправляти електродні дроти.
Код ДК
7241
Термін навчання
4 роки
Форма навчання
очна, денна
Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж
За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:
електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування 2-4 розрядів, електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж 2-3 розрядів
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимиканням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;
-
регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;
-
ремонтувати, заряджати і встановлювати вибухобезпечну арматуру;
-
обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти проводи напругою понад 1000 В;
-
обслуговувати і ремонтувати сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;
-
брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;
-
ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пускачі, контактори та іншу нескладну апаратуру.
Код ДК
5122, 5123
Термін навчання
3 роки 8 місяців
Форма навчання
очна, денна
Кухар, бармен, офіціант
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
-
формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;
-
готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);
-
порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
-
готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;
-
обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
-
готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
-
складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
-
відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
-
забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;
-
оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
-
експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;
-
контролювати додержання споживачами культури поведінки;
-
вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;
-
підраховувати та здавати гроші.
Код ДК
5122, 7412, 5123
Термін навчання
3 роки 9 місяців
Форма навчання
очна, денна
Кухар, кондитер, бармен
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, кондитер 3 розряду, бармен 4 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
-
формувати та панірувати напівфабрикати;
-
готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);
-
виготовляти страви з концентратів;
-
порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
-
готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки;
-
складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;
-
готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива);
-
виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи;
-
оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;
-
передавати на гартування вироби з морозива;
-
випікати (смажити) вироби;
-
визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати;
-
обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
-
готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
-
складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
-
відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
-
забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;
-
оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
-
експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;
-
контролювати додержання споживачами культури поведінки;
- підраховувати та здавати гроші.
Код ДК
4112, 4222
Термін навчання
2 роки 10 місяців
Форма навчання
очна, денна
Оператор комп’ютерного набору; адміністратор
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: оператор комп’ютерного набору ІІ та І категорій. адміністратор.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:
-
виконувати операції з базами даних на комп’ютерному устаткуванні (введення, опрацювання, накопичення, систематизація та виведення інформації) відповідно до затверджених процедур та інструкцій з використанням периферійного обладнання, систем передавання (приймання) даних;
-
готувати до роботи устаткування;
-
працювати в текстовому редакторі з введенням тексту та його редагуванням;
-
оперувати з файлами, записувати текст на диски або переносити на папір за допомогою друкувальних пристроїв;
-
виконувати інші операції технологічного процесу опрацювання інформації (приймати і контролювати вхідні дані, готувати, виводити та передавати вихідні тощо);
-
керувати режимами роботи периферійного обладнання згідно із робочими завданнями (підготовка текстів і графічних документів, розрахунків таблиць, переліків, списків тощо);
-
своєчасно застосовувати коригувальні дії в разі появи недоліків у роботі устаткування; доповідати відповідальному працівникові про виявлені відхилення від установлених норм функціонування комп’ютерного устаткування;
-
здійснювати передавання (приймання) інформації по мережах відповідно до вимог програмного забезпечення;
- у разі необхідності виконувати обов’язки секретаря керівника (організації, підприємства, установи), вести діловодство;
-
виконувати роботи в текстовому редакторі з введенням 10-пальцевим методом текстів, які містять спеціальну термінологію, формули, інші абетки тощо;
-
забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів;
-
створювати для них комфортні умови;
-
здійснювати контроль за збереженням матеріальних цінностей;
-
консультувати відвідувачів з питань наявних послуг;
-
вживати заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій;
-
розглядати претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних організаційно-технічних заходів;
-
здійснювати контроль за раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі;
-
забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на прилеглих до них територіях;
-
контролювати додержання робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни, протипожежного захисту;
-
інформувати керівництво підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів, вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва підприємства.
Код ДК
4151
Термін навчання
2 роки 10 місяців
Форма навчання
очна, денна
Манікюрник; перукар (перукар-модельєр)
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: манікюрник І класу, перукар І класу.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
гігієнічно чистити нігті на пальцях рук; знімати лак; обпилювати нігті для надання їм потрібної форми та довжини;
-
виконувати мацерацію рук; обробляти кутикули та шкіру нігтьових валиків пальців рук;
-
робити масаж рук і доглядати за шкірою рук та нігтями;
-
виконувати масаж кистей рук та догляд за шкірою рук і нігтями з використанням сучасних косметичних засобів;
-
підбирати та готувати комбіновані лаки різних кольорів та відтінків, полірувати нігті, покривати їх лаком;
-
дезінфікувати інструмент;
-
надавати манікюрні послуги з використанням сучасних технологій (нарощування нігтів, накладні нігті, художній розпис, декоративне оздоблювання нігтів пальців рук);
-
використовувати інструмент та хімічні засоби, що застосовується для виконання сучасних технологій та надавати клієнтам допомогу при виборі форми нігтів, кольору лаку, виду розпису нігтів;
-
виконувати послуги з миття та масажу голови, моделювати класичні, сучасні та перспективні чоловічі, жіночі та дитячі стрижки із застосуванням прогресивних методів та технологічних прийомів з урахуванням індивідуальних особливостей людини;
-
виконувати персоніфікацію та розроблення нових моделей стрижок;
-
виконувати укладання волосся феном способом “бомбаж”, “брашинг” та пальцями рук, а також створювати комбіновану укладку феном;
-
виконувати послуги з гарячої завивки волосся локонами різних видів та хвилями, гарячої завивки із застосуванням прогресивних інструментів та способів з урахуванням індивідуальних особливостей людини та діагностики волосся;
-
розробляти та моделювати зачіски із використанням різних типів бігудів з урахуванням індивідуальних особливостей людини, зачісок із застосуванням різних способів укладки та пастижерних доповнень;
-
моделювати та виготовляти пастижерні вироби, доповнення та складні прикраси;
-
виконувати послуги із холодного укладання волосся хвилями, хімічної завивки волосся різними способами із застосуванням як класичних так і прогресивних технологій;
-
фарбувати всі види волосся барвниками різних груп, зафарбовувати сивину, знебарвлювати волосся, здійснювати часткове фарбування волосся, володіти сучасними способами фарбування, колорування; розробляти та креативно фарбувати волосся;
-
виконувати модельні зачіски різних типів з довгого волосся з урахуванням призначення та індивідуальних особливостей людини;
-
виконувати конкурсні зачіски (жіночі та чоловічі) та бути учасником змагань з перукарського мистецтва.
Код ДК
7212, 7241
Термін навчання
1 рік 5 місяців
Форма навчання
очна, денна
Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування
За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:
електрогазозварник 3 розряду, електромонтер 2 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:
-
проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;
-
проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;
-
виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;
-
виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;
-
виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;
-
виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;
-
проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;
-
виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;
-
виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;
-
прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;
-
готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;
-
заправляти електродні дроти;
-
виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимиканням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;
-
регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;
-
ремонтувати, заряджати і встановлювати вибухобезпечну арматуру;
-
обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти проводи напругою понад 1000 В;
-
обслуговувати і ремонтувати сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;
-
брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;
-
ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пускачі, контактори та іншу нескладну апаратуру.
Код ДК
5122, 5123
Термін навчання
1 рік 5 місяців
Форма навчання
очна, денна
Кухар, офіціант
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3 розряду, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
-
формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;
-
готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);
-
порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
-
готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;
-
обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
-
готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
-
складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
-
відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
-
забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання.
Код ДК
4151
Термін навчання
1 рік 6 місяців
Форма навчання
очна, денна
Манікюрник, перукар (перукар-модельєр)
Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах на базі 9 класів
Код ДК
7212
Термін навчання
3,5-4 роки
Форма навчання
очна, денна
Електрогазозварник; електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації:
електрогазозварник 2-4 розряду, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах 2-3 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:
-
проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;
-
проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;
-
виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;
-
виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;
-
виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;
-
виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;
-
проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;
-
виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;
-
виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;
-
прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;
-
готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;
-
заправляти електродні дроти.
Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж на базі 9 класів
Код ДК
7241
Термін навчання
4 роки
Форма навчання
очна, денна
Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж
За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:
електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування 2-4 розрядів, електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж 2-3 розрядів
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимиканням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;
-
регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;
-
ремонтувати, заряджати і встановлювати вибухобезпечну арматуру;
-
обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти проводи напругою понад 1000 В;
-
обслуговувати і ремонтувати сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;
-
брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;
-
ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пускачі, контактори та іншу нескладну апаратуру.
Кухар, бармен, офіціант на базі 9 класів
Код ДК
5122, 5123
Термін навчання
3 роки 8 місяців
Форма навчання
очна, денна
Кухар, бармен, офіціант
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
-
формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;
-
готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);
-
порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
-
готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;
-
обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
-
готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
-
складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
-
відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
-
забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;
-
оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
-
експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;
-
контролювати додержання споживачами культури поведінки;
-
вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;
-
підраховувати та здавати гроші.
Кухар, кондитер, бармен на базі 9 класів
Код ДК
5122, 7412, 5123
Термін навчання
3 роки 9 місяців
Форма навчання
очна, денна
Кухар, кондитер, бармен
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів, кондитер 3 розряду, бармен 4 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
-
формувати та панірувати напівфабрикати;
-
готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);
-
виготовляти страви з концентратів;
-
порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
-
готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки;
-
складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;
-
готувати прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива);
-
виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готувати напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи;
-
оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;
-
передавати на гартування вироби з морозива;
-
випікати (смажити) вироби;
-
визначати готовність тістових заготовок до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймати їх, охолоджувати;
-
обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
-
готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
-
складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
-
відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
-
забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;
-
оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
-
експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;
-
контролювати додержання споживачами культури поведінки;
- підраховувати та здавати гроші.
Оператор комп’ютерного набору; адміністратор на базі 9 класів
Код ДК
4112, 4222
Термін навчання
2 роки 10 місяців
Форма навчання
очна, денна
Оператор комп’ютерного набору; адміністратор
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: оператор комп’ютерного набору ІІ та І категорій. адміністратор.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:
-
виконувати операції з базами даних на комп’ютерному устаткуванні (введення, опрацювання, накопичення, систематизація та виведення інформації) відповідно до затверджених процедур та інструкцій з використанням периферійного обладнання, систем передавання (приймання) даних;
-
готувати до роботи устаткування;
-
працювати в текстовому редакторі з введенням тексту та його редагуванням;
-
оперувати з файлами, записувати текст на диски або переносити на папір за допомогою друкувальних пристроїв;
-
виконувати інші операції технологічного процесу опрацювання інформації (приймати і контролювати вхідні дані, готувати, виводити та передавати вихідні тощо);
-
керувати режимами роботи периферійного обладнання згідно із робочими завданнями (підготовка текстів і графічних документів, розрахунків таблиць, переліків, списків тощо);
-
своєчасно застосовувати коригувальні дії в разі появи недоліків у роботі устаткування; доповідати відповідальному працівникові про виявлені відхилення від установлених норм функціонування комп’ютерного устаткування;
-
здійснювати передавання (приймання) інформації по мережах відповідно до вимог програмного забезпечення;
- у разі необхідності виконувати обов’язки секретаря керівника (організації, підприємства, установи), вести діловодство;
-
виконувати роботи в текстовому редакторі з введенням 10-пальцевим методом текстів, які містять спеціальну термінологію, формули, інші абетки тощо;
-
забезпечувати роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів;
-
створювати для них комфортні умови;
-
здійснювати контроль за збереженням матеріальних цінностей;
-
консультувати відвідувачів з питань наявних послуг;
-
вживати заходів щодо запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій;
-
розглядати претензії, пов’язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і вживати відповідних організаційно-технічних заходів;
-
здійснювати контроль за раціональним оформленням приміщень, стежити за оновленням і станом реклами у приміщеннях і на будівлі;
-
забезпечувати чистоту і порядок в приміщеннях і на прилеглих до них територіях;
-
контролювати додержання робітниками підприємства, установи, організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, вимог виробничої санітарії і гігієни, протипожежного захисту;
-
інформувати керівництво підприємства, про наявні недоліки в організації обслуговування відвідувачів, вживати заходів щодо їх ліквідації, здійснювати контроль за виконанням працівниками вказівок керівництва підприємства.
Манікюрник; перукар (перукар-модельєр) на базі 9 класів
Код ДК
4151
Термін навчання
2 роки 10 місяців
Форма навчання
очна, денна
Манікюрник; перукар (перукар-модельєр)
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: манікюрник І класу, перукар І класу.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
гігієнічно чистити нігті на пальцях рук; знімати лак; обпилювати нігті для надання їм потрібної форми та довжини;
-
виконувати мацерацію рук; обробляти кутикули та шкіру нігтьових валиків пальців рук;
-
робити масаж рук і доглядати за шкірою рук та нігтями;
-
виконувати масаж кистей рук та догляд за шкірою рук і нігтями з використанням сучасних косметичних засобів;
-
підбирати та готувати комбіновані лаки різних кольорів та відтінків, полірувати нігті, покривати їх лаком;
-
дезінфікувати інструмент;
-
надавати манікюрні послуги з використанням сучасних технологій (нарощування нігтів, накладні нігті, художній розпис, декоративне оздоблювання нігтів пальців рук);
-
використовувати інструмент та хімічні засоби, що застосовується для виконання сучасних технологій та надавати клієнтам допомогу при виборі форми нігтів, кольору лаку, виду розпису нігтів;
-
виконувати послуги з миття та масажу голови, моделювати класичні, сучасні та перспективні чоловічі, жіночі та дитячі стрижки із застосуванням прогресивних методів та технологічних прийомів з урахуванням індивідуальних особливостей людини;
-
виконувати персоніфікацію та розроблення нових моделей стрижок;
-
виконувати укладання волосся феном способом “бомбаж”, “брашинг” та пальцями рук, а також створювати комбіновану укладку феном;
-
виконувати послуги з гарячої завивки волосся локонами різних видів та хвилями, гарячої завивки із застосуванням прогресивних інструментів та способів з урахуванням індивідуальних особливостей людини та діагностики волосся;
-
розробляти та моделювати зачіски із використанням різних типів бігудів з урахуванням індивідуальних особливостей людини, зачісок із застосуванням різних способів укладки та пастижерних доповнень;
-
моделювати та виготовляти пастижерні вироби, доповнення та складні прикраси;
-
виконувати послуги із холодного укладання волосся хвилями, хімічної завивки волосся різними способами із застосуванням як класичних так і прогресивних технологій;
-
фарбувати всі види волосся барвниками різних груп, зафарбовувати сивину, знебарвлювати волосся, здійснювати часткове фарбування волосся, володіти сучасними способами фарбування, колорування; розробляти та креативно фарбувати волосся;
-
виконувати модельні зачіски різних типів з довгого волосся з урахуванням призначення та індивідуальних особливостей людини;
-
виконувати конкурсні зачіски (жіночі та чоловічі) та бути учасником змагань з перукарського мистецтва.
Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування на базі 11 класів
Код ДК
7212, 7241
Термін навчання
1 рік 5 місяців
Форма навчання
очна, денна
Електрогазозварник; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування
За період навчання учні отримують рівень кваліфікації:
електрогазозварник 3 розряду, електромонтер 2 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні вміти:
-
проводити ручне дугове, плазмове, газове автоматичне і напівавтоматичне зварювання деталей, вузлів і конструкцій із вуглецевих сталей;
-
проводити кисневе і плазмове прямолінійне криволінійне різання в нижньому і вертикальному положенні зварного шва металів простих і середніх складностей деталей із вуглецевих сталей на розмітці вручну на переносних і стаціонарних плазморізальних машинах;
-
виконувати ручне кисневе різання і різання бензорізальними і газорізальними апаратами стального лому;
-
виконувати прихватку деталей, конструкцій, у всіх просторових положеннях;
-
виконувати наплавлення простих невідповідних деталей;
-
виконувати усунення раковин, тріщин в простих деталях, вузлах і відпайках;
-
проводити підігрів конструкцій і деталей при наплавці;
-
виконувати автоматичне і механізоване зварювання простих вузлів, деталей і конструкцій з вуглецевих і конструкційних сталей;
-
виконувати роботи з обслуговування установок для автоматичного електрошлакового зварювання та автоматів спеціальних конструкцій під час зварювання під керівництвом електрозварника більш високої кваліфікації;
-
прихвачувати деталі, вироби, конструкції у всіх просторових положеннях напівавтоматами;
-
готувати метал для зварювання; зачищати деталі і вироби під автоматичне і механізоване зварювання;
-
заправляти електродні дроти;
-
виконувати нескладні роботи на відомчих електростанціях, трансформаторних електропідстанціях, з повним їх вимиканням від напруги оперативних перемикань у електромережі, ревізією трансформаторів, вимикачів, роз’єднувачів і приводів до них, без розбирання конструктивних елементів;
-
регулювати навантаження електроустаткування, встановленого на обслуговуваній дільниці;
-
ремонтувати, заряджати і встановлювати вибухобезпечну арматуру;
-
обробляти, зрощувати, ізолювати і паяти проводи напругою понад 1000 В;
-
обслуговувати і ремонтувати сонячні і вітрові енергоустановки потужністю понад 50 кВт;
-
брати участь у ремонті, оглядах і технічному обслуговуванні електроустаткування з виконанням робіт з розбирання, складання, налагодження і обслуговування електричних приладів, електромагнітних, магнітоелектричних і електродинамічних систем;
-
ремонтувати трансформатори, перемикачі, реостати, пости управління, магнітні пускачі, контактори та іншу нескладну апаратуру.
Кухар, офіціант на базі 11 класів
Код ДК
5122, 5123
Термін навчання
1 рік 5 місяців
Форма навчання
очна, денна
Кухар, офіціант
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3 розряду, офіціант 3 розряду, бармен 4 розряду.
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
-
проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
-
формувати та панірувати напівфабрикати; виготовляти страви з концентратів;
-
готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби);
-
порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
-
готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти;
-
обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
-
готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
-
складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
-
відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
-
забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання.
Манікюрник, перукар (перукар-модельєр) на базі 11 класів
Код ДК
4151
Термін навчання
1 рік 6 місяців
Форма навчання
очна, денна
Манікюрник, перукар (перукар-модельєр)
Можливо вас зацікавить