Відкритий урок – це завжди можливість поділитися своїм педагогічним досвідом, створити атмосферу творчості та залучити учнів до активного навчання.
Тема уроку «Технологія приготування страв з нерибних продуктів моря», яку розкрила викладачка спецпредметів Ірина Зенонівна Цюник для учнів IV курсу (кухар 4 розряду) є не лише актуальною, а й захопливою, адже морепродукти стають все популярнішими у сучасному раціоні. Завдяки своїй харчовій цінності, смаковим якостям та кулінарним можливостям, вони дозволяють створювати збалансоване, корисне й різноманітне меню.
На уроці учні ознайомилися з різноманіттям нерибних морепродуктів, їх харчовою цінністю, сформували теоретичні знання з особливостей приготування цих морепродуктів, ознайомилися з сучасними рецептами страв та їх подачою. Також учні мали можливість поділитися досвідом, здобутим під час виробничої практики, та попередньо підготовленими презентаціями оригінальних страв від відомих шеф-кухарів.