День захисника України

Напередодні Дня захисника України та річниці створення УПА в ліцеї пройшов виховні заходи.

Організатори заходу в групі К-21.2 – працівниці  філії №2 Бориславської міської бібліотеки Чирик Мирослава та Ханас Ірина за підтримки класного керівника Думич Наталії Степанівни та майстра в/н Кулиняк Ольги Ігорівни нагадали учням історію створення УПА, її значення у боротьбі за незалежність України. Також згадали про трагічні події сьогодення – героїв Небесної сотні та загиблих героїв, учасників бойових дій на Сході України, серед яких є випускники нашого навчального закладу (Шилінг Йосип Михайлович, Бродяк Степан Миколайович, Вовк Богдан Ігорович, Луців Андрій Зенонович).

Учні групи: Начас Мар’ян, Макула Лавра, Даниляк Роман, Мацьків Тарас зачитали вірші про захисників України, Небесну сотню та російсько-українську війну.

Улюблена Богом перлина,
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.

В цей же час працівники бібліотеки-філії №6 для юнацтва провели урок історії на тему: “Україна — мати, умій її захищати” з учнями 1- го курсу (група К-21.3).

Розпочала захід викладач української мови та літератури Наталія Кузимко. Бібліотекарі Ольга Смерека та Оксана Кравцова розповіли про чотири свята, які припадають на 14 жовтня: свято Покрови Пресвятої Богородиці, свято українського Козацтва, 79-річчя УПА та День Захисника України.

Чуйно декламували поезії про ті події учні ліцею Василь Гавдьо, Ольга Ільницька, Надія Черв’яченко, Марія Лозинська, Денис Іванюш, Богдан Паращак. Ольга Смерека ознайомила присутніх з книжковою виставкою “Незламний дух української нації”. Усім Героям, які померли за світле майбутнє України, мирним жителям, які полягли в неоголошеній війні на Сході України була присвячена хвилина мовчання.

День Героїв – це нагода висловити нашу щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань присвятив своє щире синівське серце Матері-Україні, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.23 травня в Бориславському професійному ліцеї працівники бібліотеки філії №6 м. Борислава Ольга Смерека та Ірина Ханас спільно з викладачкою української мови та літератури Іриною Крайничук провели […]

Здобувачі освіти Бориславського професійного ліцею (група ОА-23.3) приймають участь у конкурсі “Мотивація нескорених 2.0”, організаторами якого є “Scholarship в Україні” за сприяння Державної наукової установи “Інститут модернізації змісту освіти”. Умови конкурсу за посиланням  https://100pidpysnykiv.com.ua/scholarship.html 

День матері

Теплі і ніжні привітання пролунали вчора зі сцени для всіх матусь і бабусь від учнів ліцею. Свято до Дня матері, організоване викладачкою Іриною Володимирівною Рачинською та керівником вокального гуртка Гаваком Омеляном Миколайовичем, ще довго буде зігрівати серця глядачів.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x