День захисника України

Напередодні Дня захисника України та річниці створення УПА в ліцеї пройшов виховні заходи.

Організатори заходу в групі К-21.2 – працівниці  філії №2 Бориславської міської бібліотеки Чирик Мирослава та Ханас Ірина за підтримки класного керівника Думич Наталії Степанівни та майстра в/н Кулиняк Ольги Ігорівни нагадали учням історію створення УПА, її значення у боротьбі за незалежність України. Також згадали про трагічні події сьогодення – героїв Небесної сотні та загиблих героїв, учасників бойових дій на Сході України, серед яких є випускники нашого навчального закладу (Шилінг Йосип Михайлович, Бродяк Степан Миколайович, Вовк Богдан Ігорович, Луців Андрій Зенонович).

Учні групи: Начас Мар’ян, Макула Лавра, Даниляк Роман, Мацьків Тарас зачитали вірші про захисників України, Небесну сотню та російсько-українську війну.

Улюблена Богом перлина,
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.

В цей же час працівники бібліотеки-філії №6 для юнацтва провели урок історії на тему: “Україна — мати, умій її захищати” з учнями 1- го курсу (група К-21.3).

Розпочала захід викладач української мови та літератури Наталія Кузимко. Бібліотекарі Ольга Смерека та Оксана Кравцова розповіли про чотири свята, які припадають на 14 жовтня: свято Покрови Пресвятої Богородиці, свято українського Козацтва, 79-річчя УПА та День Захисника України.

Чуйно декламували поезії про ті події учні ліцею Василь Гавдьо, Ольга Ільницька, Надія Черв’яченко, Марія Лозинська, Денис Іванюш, Богдан Паращак. Ольга Смерека ознайомила присутніх з книжковою виставкою “Незламний дух української нації”. Усім Героям, які померли за світле майбутнє України, мирним жителям, які полягли в неоголошеній війні на Сході України була присвячена хвилина мовчання.

Відкритий урок – це завжди можливість поділитися своїм педагогічним досвідом, створити атмосферу творчості та залучити учнів до активного навчання. Тема уроку «Технологія приготування страв з нерибних продуктів моря», яку розкрила викладачка спецпредметів Ірина Зенонівна Цюник для учнів IV курсу (кухар 4 розряду) є не лише актуальною, а й захопливою, адже морепродукти стають все популярнішими у […]

Під таким гаслом пройшов позаурочний захід в групах ОА-23.3 і ОА-24.3, присвячений дослідженню родоводу, в рамках проєкту організованого Громадська організація “Українська Античність”. Основна тема заходу: важливість збереження пам’яті про своїх предків і розуміння свого місця у великій історії свого роду та нації. Дівчата активно виконували в групах вправу, під час якої згадали найважливіші події в […]

Сьогодні наші учні зробили ще один крок до професійної досконалості! На відкритому уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи К-24.5 разом з майстром виробничого навчання Оленою Миколаївною Стасик досліджували мистецтво подавання страв. Цей урок продемонстрував, як важливо поєднувати знання з практикою, адже естетичне подання – це справжня візитівка закладу ресторанного господарства!

Понеділок (25 листопада) – урок-тренінг за темою: “Правильне харчування – запорука міцного здоровʼя” провела викладачка біології Христина Василівна Калинич. На уроці з учнями першого курсу нашого ліцею розглянули основні аспекти правильного харчування; визначили складові їжі – білки, жири, вуглеводи та вітаміни; навчились складати здорову тарілку харчування. Разом розвʼязували кросворди про здоровʼя, грали в гру “Правда […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x